Különleges töltőoszlopot adtak át Leányfalun

A mai napon hivatalosan átadták Magyarország első multimédiás felülettel ellátott elektromosautó-töltőberendezését, mely az ALTEO energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat elektromobilitási üzletágát képviselő ALTE-GO, valamint az Elektromotive Hungaria Kft. együttműködésében valósult meg. A leányfalui termálfürdő előtti parkolóban elhelyezett töltőoszlop már egy hete tesztüzemben működik, eleinte ingyenesen használhatják a villanyautósok, márciustól pedig 99 Ft/kWh-s díj mellett, amihez 3 órán túli töltés esetén percdíj is hozzáadódik a felesleges helyfoglalás elkerülése végett. Az elektromos töltő egyszerre két járművet képes kiszolgálni AC hálózaton, a maximálisan elérhető teljesítmény pedig csatlakozónként 22 kW.

A Magyar Fürdőszövetség együttműködésével létrejött beruházással már a világjárvány utáni időkre, az idegenforgalom újbóli megélénkülésére is készülünk” – fogalmazott Leányfalu polgármestere, Adorján András. Mivel a termálfürdő a járvány miatt hozott korlátozások értelmében jelenleg nem fogadhat vendégeket (legalább január 11-ig), a töltőállomás elsősorban a környékbeliek, és az átutazók számára jelent töltési lehetőséget.

A berendezést a megjelenése teszi egyedivé, ugyanis egy 55 colos érintőképernyő díszíti, mely magyarországi viszonylatban egyedülálló, de még világviszonylatban sem igazán gyakori. Ez egyrészt lehetőséget nyújt települési információk interaktív megosztására a lakossággal és az idelátogatókkal, másrészt a hirdetések megjelenítése által üzletileg fenntarthatóbbá teszi a töltő üzemeltetését. Az elektromobilitás terjedéséhez gyakran negatívumként fűzik hozzá a települések látképének elektromos töltőkkel való elcsúfítását, ám így a töltőoszlop semmivel sem idegenebb elem az utcákon, mint egy villanyautók töltésére alkalmatlan sima digitális hirdetőtábla.

A töltő, mely már a PlugShare honlapján is megtalálható, a PannonCharge mobiltelefonos applikációval indítható.

A cikk 2020.12.17-én jelent meg a villanyautosok.hu online felületen

https://villanyautosok.hu/2020/12/17/kulonleges-toltooszlopot-adtak-at-leanyfalun/