Töltőállomások társasházaknak

Az ALTE-GO társasházakba tervezett elektromos autótöltői a legoptimálisabb megoldást kínálják a lakók igényeit és a ház kapacitását is figyelembe véve. Bízza profi csapatunkra az elektromos autó töltők társasházi kiépítését!

Társasházak esetén az élet- és tűzvédelmi szempontok miatt nem támogatjuk, hogy a lakók külön-külön a mérőóráikhoz kapcsolódjanak. Azt javasoljuk, hogy a ház főelosztójára csatlakoztassák az elektromos töltőberendezéseket, mivel így egyrészt gazdaságosabban kiépíthető a rendszer, másrészt biztosítható a töltéshez szükséges villamosenergia-kapacitás.

Innovatív megoldás társasházaknak: ismerje meg a dinamikus energiamenedzsment-rendszert!

Előfordul, hogy az adott társasházban nem áll rendelkezésre elegendő villamosenergia-kapacitás, az ALTE-GO-nak azonban erre is van megoldása! A dinamikus energiamenedzsment-rendszer egy olyan megoldás, amely optimalizálja az energia elosztást több töltőállomás egyidejű működése esetén.

Az Energy Guard rendszer folyamatosan monitorozza, figyeli a ház aktuális villamos energia teljesítmény-igényét és mindig a fennmaradó energiát osztja ki az elektromos autó töltők között.

Hogyan működik?

Ahogyan említettük, a dinamikus energiamenedzsment-rendszer mindig a rendelkezésre álló energiát osztja ki az elektromos autótöltők között. Ez azt jelenti, hogy amikor a társasház lakói munka után hazatérnek és egyidőben felteszik villanyautóikat az elektromos töltőkre, az autók értelemszerűen kisebb teljesítménnyel fognak töltődni a rendelkezésre álló villamosenergia-kapacitás miatt. Ugyanakkor amint egyre több autó feltöltődik, a nagyobb akkumulátorú autók nagyobb teljesítménnyel tudnak töltődni.

A rendszer azt is figyeli, hogy az adott elektromos autót milyen teljesítménnyel lehet tölteni, illetve azt is, melyik van már feltöltve.

Bár az elektromos töltőállomás fogyasztása a társasház közös fogyasztását növeli, azonban mivel a töltők egyedi mérővel rendelkeznek, a lakók pontosan tudhatják, hogy ki, mennyi villamos energiát használt töltésre, amit aztán be tud fizetni a társasház részére.

Lakók számára ideális: lakossági áron tölthető villanyautók, biztonságos üzemelés

A dinamikus energiamenedzsment-rendszer ideális megoldást nyújt a lakók számára, mert amellett, hogy a töltők üzemelése biztonságosabb, több töltő egyidőben való kiépítése esetén a betáplálás kiépítése pedig kedvezőbb költségű, a társasház lakói lakossági áron tölthetik az autóikat, amely díj kedvezőbb a publikus töltők díjainál.

Miért éri meg a társasháznak?

Az ALTE-GO társasházakba tervezett elektromos autó töltőállomása nemcsak a lakók számára optimális megoldás, hanem számos előnnyel rendelkezik a ház számára is. Íme néhány:

  • biztonságosan, szakszerűen kiépíthetők az elektromos autó töltők;
  • a további telepítések egyszerűbben kivitelezhetők;
  • a rendelkezésre álló teljesítmény hatékonyan kihasználásra kerül, így nincs szükség költséges bővítésre és nem kockáztatjuk a ház túlterhelését.

Az ALTEO e-mobilitási leányvállalataként működő ALTE-GO országszerte vállalja az elektromos töltőberendezések biztonságos telepítését, üzemeltetését, az elektromos autó töltők karbantartását, 0-24 órás ügyfélszolgálatot, az esetleges hibaelhárításokat, a villamosenergia-betáplálás kialakítását, valamint a töltések mérését és riportját.

További kérdései lennének a társasházakba telepíthető elektromos töltőkkel kapcsolatban? Írjon nekünk üzenetet, kérjen személyre szabott ajánlatot!

Alte-GO referencia - Kassák Passage

Kassák Passage

Budapest, XIII.

64 darab elektromos autótöltőt szereltünk fel (az elektromos kapacitások bővítése nélkül) a LIVING Kassák Passage társasházba.

Érdeklődés