Csak a publikus töltésből nem lehet megélni

Bár elsősorban irodaházakban, parkolóházakban, vállalatok telephelyein képzelik el a töltők telepítését és üzemeltetését, a lakossági piac felé is nyitnak és családi és társasházak számára is elérhetővé teszik a szolgáltatást, sőt, stratégiai partnerségek keretében nyilvános töltőállomások kiépítését is tervezik.

A telepített töltőkhöz a vállalat teljeskörű üzemeltetési szolgáltatást kínál, beleértve

  • a 0-24 órás telefonos ügyfélszolgálatot,
  • a töltőberendezések műszaki karbantartását
  • és egy teljeskörű kiszolgálást nyújtó informatikai rendszert, amely révén biztosított a berendezések és töltések folyamatos figyelemmel kísérése, valamint a fizetés és az elszámolás.

BÁR AZ ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGEK FAJLAGOSAN EGYRE ALACSONYABBAK, MINÉL TÖBB TÖLTŐT ÜZEMELTET A VÁLLALAT, NOVOTNY SZERINT EGY TÖLTŐT NEM LEHET NYERESÉGESEN ÜZEMELTETNI, HA CSAK A PUBLIKUS TÖLTÉSEKBŐL SZÁRMAZÓ BEVÉTELRE ÉPÍTIK AZ ÜZLETI MODELLT.

Fontos megtalálni azokat az addicionális szolgáltatásokat, partneri együttműködéseket, amely révén növelhetők a bevételek. Jó lehetőség például számunkra a SHARE NOW autómegosztó szolgáltatóval való együttműködés: a vállalat autóit töltve növekszik a töltőink kihasználtsága” – tette hozzá.

Ugyanakkor az ALTEO többségi tulajdonosa, a Wallis Csoporton belüli gépjárműkereskedések, ingatlanüzemeltetők és autómegosztó-szolgáltatók lehetővé teszik, hogy már az elektromos autó vásárlásakor vagy bérlésekor belépjenek szolgáltatásukkal az értékláncba.

Novembertől a Wallis gépjárműszalonokban elérhetők lesznek az otthoni töltők, amiket a kiválasztott autó megérkezéséig be is építünk, a töltőberendezésekkel együtt felszereljük a Fi-relét, kismegszakítót, átnézzük a vezetékhálózatot és a telepített töltőket rendszeresen karbantartjuk” – tette hozzá a cég ügyvezetője.

Szintén a Wallis-os háttérnek köszönhető, hogy az első publikus töltők telepítése is folyamatban van: a cégcsoporthoz tartozó, budaörsi Praktiker áruház elő kerül két AC-töltőberendezés, de az ALTEO saját telephelyein is megkezdődtek a telepítések, és ezzel párhuzamosan a céges gépjárműflottában is megjelentek az elektromosan tölthető autók.

Az év hátralévő részében a társaság további publikus töltőberendezések átadását tervezi és elindítja értékesítési együttműködését a gépjármű-kereskedésekkel.

Az e-mobilitás üzletág elindításával egy eddig hiányzó láncszem épül be az ALTEO gépezetébe. Az új tevékenységi kör bővíti jelenlétünket az energetikai piacon, illetve biztosítja, hogy az elektromos gépjármű töltőberendezések értékesítésével, telepítésével és üzemeltetésével aktív szereplői legyünk a hazai e-mobilitásnak. Ahogy arra a 2020-2024-es időszakra vonatkozó stratégiánkban is utaltunk, komoly üzleti lehetőségeket látunk a szektorban, hiszen az e-mobilitás várható terjedése erős növekedési impulzust adhat a villamosenergia szektor egészének” – mondta a tervekről ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója.

A cikk a Portfolio gazdasági lap online felületén jelent meg 2020.11.02-án. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201102/uj-szereplo-porgetheti-fel-az-e-tolto-halozatok-kiepiteset-455474