társasház

Társasházak esetében azt javasoljuk, hogy minden esetben a ház főelosztójára csatlakozzanak a töltőberendezések; élet- és tűzvédelem miatt nem támogatjuk, hogy a lakók külön-külön a mérőóráikhoz kapcsolódjanak. A főelosztóhoz kapcsolódva gazdaságosabban kiépíthető a rendszer és biztosítható a töltéshez szükséges villamosenergia kapacitás.

A legtöbb esetben a ház rendelkezésre álló kapacitása a szűk keresztmetszet, de erre is van megoldás: dinamikus energiamenedzsment-rendszer beépítése. A rendszer folyamatosan figyeli a ház aktuális teljesítmény-igényét és mindig a fennmaradó energiát osztja ki a töltők között. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amikor a lakók este hazamennek és felteszik az autóikat a töltőkre, ugyanakkor bekapcsolják az otthonukban a mosógépet, sütőt, televíziót, stb., az autók kis teljesítménnyel fognak töltődni, ugyanakkor késő este, amikor a háztartási gépek már jellemzően nincsenek használatban, az autók nagyobb teljesítménnyel tudnak töltődni. A rendszer azt is figyeli, hogy melyik autót milyen teljesítménnyel lehet tölteni, illetve melyik van már feltöltve.

A töltők fogyasztása a ház közös fogyasztását növeli, ugyanakkor a töltők egyedi mérővel rendelkeznek, így minden lakó esetében egyértelműsíthető, hogy ki mennyi villamosenergiát használt töltésre és ezt be tudja fizetni a társasház részére.

A lakók számára ez az optimális megoldás, mert

  • lakossági áron tölthetik az autóikat, amely díj kedvezőbb a publikus töltők díjainál;
  • a töltők üzemelése biztonságosabb;
  • a betáplálás kiépítése kedvezőbb költségű (több töltő egyidőben való kiépítése esetén).

A ház számára ez az optimális megoldás, mert

  • biztonságosan, szakszerűen kiépíthetők a töltők;
  • a további telepítések egyszerűbben kivitelezhetők;
  • a rendelkezésre álló teljesítmény hatékonyan kihasználásra kerül (nincs szükség költséges bővítésre és nem kockáztatjuk a ház túlterhelését).

Az ALTE-GO Kft, az ALTEO leányvállalataként mindezt átfogó megoldás formájában kínálja, azaz biztosítani tudjuk a betáplálás kiépítését, a töltők beszerzését és telepítését, a töltők karbantartását, valamint a töltések mérését és riportját.

Alte-GO referencia - Kassák Passage

Kassák Passage

Budapest, XIII.

64 darab elektromos autótöltőt szereltünk fel (az elektromos kapacitások bővítése nélkül) a LIVING Kassák Passage társasházba.

Érdeklődés

Adatkezelés*